Kaalheid
Heeft u extreem veel haaruitval? Maakt u zich zorgen over kaalheid? Hoe weet u of u kaal gaat worden?
Een veel voorkomende vorm van kaalheid is erfelijke of hormonale kaalheid. Hierbij worden mannen kaal en wordt het haar van vrouwen zeer dun. Bij een tijdige diagnose hiervan kunnen wij deze vorm van kaalheid wel uitstellen maar niet voorkomen. Met onze haarwortelanalyse kunnen wij al vanaf het 10e levensjaar zien of er een erfelijke aanleg is of niet, zowel bij mannen als vrouwen, zelfs als deze nog niet actief is.
Er zijn ook een aantal auto-immuunziektes waarbij de haargroei wordt verstoord. Alopecia Areata/Universalis is de meest bekende. Herstel hiervan is mogelijk, echter niet voor iedereen.
Minder vaak komen auto-immuunziektes voor waarbij lidtekenweefsel ontstaat op de hoofdhuid. Hierbij worden de haarzakjes afgebroken en is nieuwe haargroei niet meer mogelijk.
Diagnose en behandeling
Om te kunnen inschatten of haaruitval en kaalheid tijdelijk of permanent van aard zijn, is in veel gevallen een goede diagnose noodzakelijk, aangezien eerst de oorzaken van kaalheid vastgesteld moeten worden.
Natuurlijk zijn niet alle vormen van kaalheid even goed te behandelen. Aan erfelijke kaalheid in het eindstadium is weinig te doen, maar in het beginstadium kunnen wij het kaal worden met zeker 20 jaar uitstellen.
Wij geven u graag een eerlijk advies over hoe groot de kans is dat u helemaal kaal wordt/blijft en in welke mate herstel mogelijk is.