Ontzuren

De stappen in het ontzuringsproces zijn gericht op het losmaken en afvoeren van afvalstoffen, het laten doorstromen van de lymfe en het aanvullen van tekorten aan mineralen en andere voedingsstoffen. Bloedfoto‘s laten zien welke van deze stappen het hardst nodig is.

Voor het losmaken en uitscheiden van afvalstoffen is het drinken van veel water essentieel. Daarnaast kunnen kruidentheeën gebruikt worden om het uitscheidings- of losmakingsproces te stimuleren.

Via de huid kunnen ook veel afvalstoffen worden uitgescheiden. Een van de krachtigste manieren om dit te doen is met basisch badzout. Ook kan gewerkt worden met ontslakkende crèmes of andere producten.

De lymfe wordt niet rondgepompt, maar stroomt vooral door beweging van de onderliggende spieren. Beweging is daarom een zeer belangrijke stap. Dit kan door gematigd sporten, maar bijvoorbeeld ook met massage (van de hoofdhuid).

Met een gezonde, gebalanceerde ontzurende voeding kan een tekort aan mineralen worden aangevuld. Ook kan met natuurlijke voedingssupplementen gewerkt worden om tekorten nog sneller aan te vullen.

Ontzuringsprogramma

Een goed ontzuringsprogramma is op uw eigen situatie afgestemd. Bij een HairReset instituut wordt altijd gewerkt op basis van een zorgvuldige diagnose. Wij kijken o.a. naar de mate van verzuring, de klachten, de duur van de klachten, het lichaamstype, eet- en leefgewoonten, de lichamelijke conditie etc.

Globaal kan een ontzuringsprogramma er als volgt uit zien:
1,5 tot 2 liter water per dag
0,5 tot 1,5 liter speciale kruidenthee

3x per week een ligbad met basisch badzout.

5-zone hoofdhuid massage (eventueel met etherische olie)
30 minuten beweging

3 ons groente
3 stuks fruit
eventueel basische supplementen

Een ontzuringsprogramma wordt meestal rustig gestart om eventuele bijwerkingen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, puistjes en eczeem te voorkomen. Na 3 tot 6 weken wordt tijdens een controle gekeken naar de vorderingen en of het programma aangepast moet worden.

HairReset voor haarproblemen bij vrouwen HairReset voor haarproblemen bij mannen HairReset - Natuurlijk haarherstel
Voor professionals Contact Vestigingen