Roos

Er zijn twee soorten roos: droge en vette roos. Bij droge roos is sprake een verminderde talgproductie waardoor de huidschilfers gemakkelijk loskomen. Er is dan sprake van een versnelde celdeling waardoor meer huidschilfers ontstaan die gemakkelijk op de schouders vallen.

Bij vette roos is de talgproductie vergroot. Huidschilfers blijven aan de hoofdhuid plakken en vormen een broedplaats van schimmels en bacteriën. De vetzuurmantel en het hoofdhuidmilieu zijn dan sterk verstoord wat kan leiden tot irritaties en jeuk.

Jeuk en roodheid

Bij roos kan de hoofdhuid gespannen en/of geïrriteerd zijn. De huid raakt vaak uitgedroogd doordat de beschermende vetzuurlaag aangetast is en voelt hierdoor warm aan.

Behandeling

Zodra het hoofdhuidmilieu weer in balans is, verdwijnt de roos. Behandeling van roos is dus een kuur en blijvend gebruik van een anti-roos shampoo is niet nodig.

Indien roos niet goed behandeld wordt, kan roos chronisch worden. Doordat de hoofdhuid bij chronische roos gedurende lange tijd gespannen en geïrriteerd of juist levenloos en slecht doorbloed is, kan haaruitval ontstaan.

Een goede behandeling van roos is erop gericht de microben op de hoofdhuid, de huid en de talgklieren te normaliseren. Producten die alleen de loszittende schilfers verwijderen lossen de oorzaak van roos niet op, waardoor roos chronisch wordt.

HairReset voor haarproblemen bij vrouwen HairReset voor haarproblemen bij mannen HairReset - Natuurlijk haarherstel
Voor professionals Contact Vestigingen